زیبایی توام با سلامتی دو اصل مهم برای همه افراد بشمار می رود ؛ به گونه ای که نبود هر یک از آن ها می تواند زندگی فرد را دستخوش تغییرات ناگواری سازد . البته باید گفت اهمیت سلامتی از زیبایی بیشتر بوده و اولویت تمام جراحان پلاستیک این است که در خلق زیبایی ظاهری ، تمام تغییرات را بدون ایجاد کمترین آسیب جسمی برای فرد رقم بزنند. حال فرض کنید فردی باردار بوده و بخواهد برای جراحی بینی اقدام کند. در این زمان پزشک به هیچ عنوان ریسک نکرده و جراحی را برای مادر تا پس از به دنیا آمدن فرزند او ، ممنوع اعلام می کند. در نتیجه جراحی بینی و بارداری در کنار یکدیگر می توانند سلامت جسمی جنین و مادر را به خطر انداخته و در تناقض با هدف اصلی جراحان باشد. اگر می خواهید از تاثیر این پروسیجر بر سلامت جنین اطلاعات بیشتری کسب کنید ، خواندن این مقاله را به هیچ عنوان از دست ندهید .
تاثیر بارداری قبل و بعد از عمل بینی
- پیش از به دنیا آمدن فرزند :
تاثیرات جراحی بینی و بارداری زمانی مشخص می شود که متقاضی به دلیل بارداری ناخواسته و بدون انجام تست حاملگی ، به انجام این متد زیبایی اقدام می کند . حال به منظور اینکه بیمار بعد از عمل دردی را احساس نکند ، یک جراح بینی تهران دارو بیهوشی و یا بی حسی موضعی را برای او تزریق می کند . این دارو به خودی خود می تواند تاثیرات ناگواری را بر سلامت جنین گذاشته و به عنوان تهدیدی برای زندگی او بشمار رود . علاوه بر این ، تغذیه جنین ارتباط مستقیمی با تغذیه مادر داشته و در صورتی که فرد بعد از جراحی بخواهد به مصرف مسکن ها و مواد خوراکی خاصی بپردازند ، مجددا سلامت جنین به خطر خواهد افتاد .
- بعد از به دنیا آمدن فرزند :
برقراری حد فاصله مناسب میان جراحی بینی و بارداری می تواند از سایر خطرات پروسیجر بکاهد ؛ زیرا تاکنون هیچ مطلب علمی و دقیقی مبنی بر عدم انجام رینوپلاستی بعد از بارداری یافت نشده است . در واقع بهترین زمان برای انجام این پروسه ، بعد از طی کردن دوره نقاهت و رفع التهابات ایجاد شده در بینی می باشد ؛ زیرا بدن زنان بعد از بارداری به ترشح هورمون ها و آنزیم هایی اقدام می کند که خود عاملی بر تورم و ضخیم شدن دیواره بینی است که جراحی این تورم ها را دو چندان خواهد کرد . در نتیجه بهتر است برای انجام این پروسه ، 6 ماه تا 1 سال صبر کرده و در صورتی که فرزند تان شیر خوار می باشد ، تا 24 ساعت بعد از عمل از شیر دادن به او اجتناب کنید تا تاثیرات دارو بیهوشی به طور کامل از بین رفته باشد و کودک آلوده نشود .
جهت دریافت مشاوره رایگان در واتس آپ پیغام بگذارید.
توصیه های پزشک در رابطه با انجام جراحی بینی و بارداری
باید بدانید که جراحی بینی امری اجباری نبوده و می توان آن را تا پس از جراحی به تعویق انداخت . اینکار منجر به مساعد شدن شرایط و آمادگی فرد ، برای انجام پروسیجر می شود . زمان مناسب برای اقدام به بارداری حداقل 6 ماه بعد از جراحی بوده که بر اساس شرایط جسمی هر شخص این عدد متفاوت خواهد بود .
مشورت با پزشک را فراموش نکرده و در مواردی که سوالی در رابطه با تاثیرات دارو بیهوشی و مسکن ها در بدن خود داشتید ، پیش از عمل تمام ابهامات خود را بر طرف سازید .
فیلم توضیحات دکتر صباغی درخصوص جراحی بینی و بارداری
چه علائمی شما را از انجام جراحی بینی و شیردهی به طور هم زمان منصرف می کند ؟
در صورت عدم رعایت نکات گفته شده مواردی بعد از پروسیجر برای شما رخ می دهد که برخی از آن ها شامل موارد زیر می شوند :
- مادر تا 24 ساعت نمی تواند به فرزند خود شیر داده و تغذیه او توسط شیر خشک انجام خواهد شد.
- مادر توانایی جسمی کافی را برای مراقبت از نوزاد تازه به دنیا آمده نخواهد داشت و نیاز به وجود همراهی برای مراقبت از فرزند دارد.
- تورمات ایجاد شده در بینی دو برابر نشان داده می شوند ؛ زیرا پیش از عمل ، تورمات بینی به دلیل بارداری مرتفع نشده اند.
جهت تماس با دکتر مهدی صباغی کلیک کنید
آیا ارتباطی میان جراحی بینی و بارداری به شیوه طبیعی وجود دارد ؟
اگر بعد از معاینه پزشک زنان ، ایشان شما را کاندید مناسبی برای انجام زایمان طبیعی دانسته باشد باید بدانید که انجام این جراحی تا مدتی بعد از بارداری امکان پذیر نخواهد بود ، زیرا بینی ساختار ضعیفی داشته و هر گونه فشار به آن می تواند منجر به پاره شدن بخیه ها گردد . به طور معمول پزشکان این زمان را بین 3 تا 6 ماه تعیین می کنند ، در نتیجه نگران عدم انجام زایمان به شیوه طبیعی بعد از این پروسه زیبایی نباشید .
آیا بارداری بعد از جراحی بینی می تواند خطر افتادگی نوک بینی را در بر داشته باشد ؟
انجام جراحی بینی در زمان مناسب بعد از بارداری ، هیچ گونه خطر و ریسکی را در پی نداشته و وجود شایعاتی نظیر افتادگی نوک بینی پس از عمل کاملا اشتباه است . از منظر دیگر می توان گفت اقدام به موقع می تواند تاثیر جراحی بینی و بارداری را از بین برده و بیمار همانند سایر افراد عادی ، تورم ، التهابات و دوران نقاهت کوتاه مدتی را تجربه می کند .
عوارض همزمانی جراحی بینی و بارداری
عنوان | توضیحات |
خطرات بیهوشی | داروهای بیهوشی ممکن است بر رشد جنین تأثیر منفی بگذارند و باعث آسیب به سلامت او شوند. |
افزایش التهاب | بارداری به طور طبیعی التهاب بدن را افزایش می دهد و می تواند روند بهبود جراحی را کند کند. |
خطر عفونت | ضعف سیستم ایمنی در بارداری خطر عفونت را پس از جراحی افزایش می دهد. |
مشکلات گردش خون | افزایش حجم خون در بارداری ممکن است تورم و خونریزی را تشدید کند. |
بارداری بعد از عمل بینی خطرناک است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت در صورتی که بین بارداری و جراحی بینی فاصله مناسب وجود داشته باشد مشکل و خطری ایجاد نمی کند. بنابراین لازم است حداقل 6 ماه بین بارداری و جراحی فاصله باشد. اگر این فاصله یک سال باشد خیلی بهتر است زیرا در این بازه زمانی تمام بافت ها و زخم ها ترمیم شده اند و ساختار جدید بینی مستحکم شده است.
جهت دریافت مشاوره رایگان در واتس آپ پیغام بگذارید.
آیا داروی بیهوشی بر روی شیر مادر تاثیر دارد؟
به طور کلی تا 12 ساعت بعد از جراحی داروی بیهوشی در بدن مادر باقی می ماند . در نیتجه مادر بعد از 12 ساعت می تواند به نوزاد خود شیر بدهد. در صورتی که قبل از این بازه زمانی به نوزاد شیر بدهید ماده بیهوشی وارد بدن نوزاد می شود و باعث خواب آلودگی نوزاد می شود.