اسپلینت بینی | کاربرد آتل بینی چیست؟

فهرست مطالب

اسپلینت بینی ابزاری است که به بهبود و کنترل ورم بینی بعد از جراحی کمک می کند. بسته به نیاز شما ، آن را می توان در داخل یا خارج بینی قرار داد. تیم پزشکی به شما خواهد گفت که چه زمانی و چگونه باید آن را بردارید. اسپلینت های بینی ابزار کوچک پلاستیکی یا سیلیکونی هستند که برای تثبیت بینی پس از عمل دماغ استفاده می شوند.

 

اسپلینت بینی + دکتر مهدی صباغی

 

قرار دادن این ابزار روی بینی پیچیدگی خاصی ندارد و معمولا در اتاق عمل انجام می شود. قبل از ترک بیمارستان ، پزشک جراح بینی نحوه مراقبت از آن را برایتان توضیح خواهد داد.

در ادامه توضیح داده ایم که اسپلینت بینی برای چه مواردی استفاده می شود ، چگونه کار می کند و پس از قرار گرفتن آن روی بینی چه انتظاراتی باید داشت.

اسپلینت بینی برای چه مواردی استفاده می شود؟

دو نوع اسپلینت وجود دارد:

  • اسپلینت های داخلی : در سوراخ های بینی قرار داده شده و با چند بخیه در جای خود محکم خواهند شد.
  • اسپلینت های خارجی : در خارج از بینی استفاده می شوند. پزشک آن را با باندهای پزشکی در جای خود نگه داشته یا با چسب به پوست می چسباند.

اسپلینت ها دو هدف بسیار مهم را انجام می دهند:

  1. بافتی که به تازگی عمل شده است را تثبیت می کنند.
  2. هنگام بهبودی بینی از آن محافظت می کنند.

اسپلینت بینی بعد از انواع جراحی استفاده می شود ، برای مثال:

  • جراحی زیبایی بینی
  • سپتوپلاستی
  • جراحی سینوس
  • ترمیم شکستگی بینی

اسپلینت بینی چگونه کار می کند؟

چون اندازه و شکل بینی ، سوراخ های بینی یا سپتوم بعد از جراحی نسبت به قبل از متفاوت خواهند بود ، از اسپلینت استفاده می شود.

آتل بینی به حفظ شکل و اندازه جدید تا زمان بهبودی کمک می کنند. همچنین اگر در روزهای بعد از جراحی به طور تصادفی به بینی خود ضربه بزنید ، این آتل ها از بینی شما محافظت خواهند کرد.

اسپلینت بینی داخلی ، لوله هایی با انحنای اندک هستند که از دهانه سوراخ بینی وارد شده و تا مسیر کوتاهی به داخل حفره بینی امتداد می یابند.

اسپلینت خارجی به شکل ذوزنقه است. بخش باریک تر روی پل بالایی بینی قرار می گیرد تا بخش پهن تر بتواند قسمت پایین بینی را بپوشاند.

پس از جراحی نیازی به خرید آتل بینی ندارید. همانطور که ذکر شد این اسپلینت ها در اتاق عمل داخل یا خارج بینی قرار خواهند گرفت.

اسپلینت چگونه روی بینی قرار می گیرد؟

در این قسمت روش هایی که برای قرار دادن اسپلینت خارجی و داخلی استفاده می شود، ذکر شده است.

  • اسپلینت خارجی

رینوپلاستی یکی از رایج ترین عمل هایی است که نیاز به آتل خارجی بینی دارد. بعد از عمل ، بینی پانسمان شده و یک اسپلینت خارجی انعطاف‌پذیر روی باند قرار می‌دهند.

ممکن است یک بانداژ اضافی نیز برای چند روز روی آتل گذاشته شود. با برداشتن بانداژها، آتل های خارجی نیز برداشته می شوند.

 

اسپلینت خارجی بینی

 

  • اسپلینت داخلی

پس از جراحی ، پزشک یک آتل را در هر سوراخ بینی قرار داده و به طور موقت آن ها را با یک یا دو بخیه به دیواره داخلی سوراخ بینی می چسباند.

پس از چند روز یا یک هفته ، با مراجعه به مطب پزشک بخیه ها کشیده شده و آتل بیرون آورده می شود.

 

اسپلینت داخلی بینی

 

جنس انواع اسپلینت بینی

آتل های بینی ممکن است بسته به مواد استفاده شده ، شکل ، اندازه و هدف درمانی متفاوت باشند. برخی از انواع رایج اسپلینت عبارتند از:

  1. اسپلینت سیلیکونی : این اسپلینت‌ها از سیلیکون ساخته شده و معمولاً برای تغییرات کوچک در شکل بینی یا اصلاح نقص‌های ظاهری استفاده می‌شوند. آنها نرم و انعطاف‌پذیر هستند و به طور طبیعی با بینی شکل می‌گیرند.
  2. اسپلینت پلاستیکی : این اسپلینت‌ها از مواد پلاستیکی ساخته شده‌اند و معمولاً برای تقویت ساختار بینی یا اصلاح مشکلات تنفسی استفاده می‌شوند.
  3. اسپلینت فلزی : این نوع اسپلینت‌ها از فلزاتی مانند استیل یا تیتانیوم ساخته شده و برای اصلاح شکل بینی پس از جراحی های ماژور ، مانند جراحی ترمیمی بینی استفاده می‌شوند. آنها پایداری و استحکام بیشتری دارند.

همچنین، هر نوع آتل بینی ممکن است در اندازه‌ها و شکل‌های مختلفی طراحی شده و به صورت سفارشی با توجه به نیازهای بیمار استفاده شود.

بعد از گرفتن اسپلینت بینی چه انتظاری باید داشته باشم؟

معمولاً یک یا دو هفته بعد از جراحی ، اسپلینت خارجی در جای خود باقی می ماند.

پس از سپتوپلاستی ، باید انتظار داشته باشید که اسپلینت های داخلی برای چند روز یا تا یک هفته در جای خود باقی بمانند.

در اینجا بایدها و نبایدهایی که حین استفاده از اسپلینت بینی باید رعایت کنید آورده شده است :

  • ممکن است لازم باشد پانسمان روی آتل را عوض کنید. قبل از خروج از بیمارستان حتماً دستورالعمل های لازم را دریافت کنید.
  • در چند روز اول از خیس شدن آتل خارجی خودداری کنید.
  • اگر در 48 ساعت اول بعد از عمل ، پس از عطسه کردن اسپلینت شما شل شد یا افتاد، در اسرع وقت با مطب پزشک خود تماس بگیرید و از او راهنمایی بخواهید. اگر این اتفاق پس از 48 ساعت پس از جراحی شما رخ دهد، معمولاً مشکل خاصی رخ نخواهد داد
  • اگر بعد از جراحی متوجه خونریزی یا تب شدید، با پزشک خود تماس گرفته یا فورا به مطب او مراجعه کنید.

از اسپری های نمکی استفاده کنید تا مخاط در اطراف آتل داخلی جمع نشود. اسپلینت های داخلی دارای لوله های توخالی برای تنفس راحت تر هستند، اما باز هم ممکن است تجمع مخاط در اطراف آن باعث سخت شدن تنفس شود.

آتل داخلی بینی امکان دارد کمی باعث ناراحتی شده یا بینی را پهن تر نشان دهد. جای نگرانی نیست زیرا همه این مشکلات بعد از بیرون آوردن آن برطرف خواهد شد.

دکتر مهدی صباغی

دکتر مهدی صباغی ، از بهترین جراحان بینی هستند که در شهر تهران فعالیت دارند. ایشان در سال های فعالیت خود در این زمینه ، هزاران جراحی موفق را انجام داده اند. دکتر صباغی با بهره‌گیری از علم و دانش روز دنیا و مهارت و تجربه خود، همواره در تلاش است تا بهترین نتیجه را برای شما رقم بزند. ایشان با رعایت کامل اصول زیبایی‌شناسی و توجه به تناسبات چهره، بینی شما را به گونه‌ای جراحی می‌کنند که طبیعی و زیبا به نظر برسد.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

دکتر مهدی صباغی

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x