عمل جراحی بینی در تهران ، یک رویکرد عالی برای برطرف کردن دفورمیتی های بینی است. اما بعد از عمل ، به دلیل استفاده از برش ها مختلف ، جای بخیه عمل بینی باقی می ماند. در چنین شرایطی متقاضیان به دنبال این خواهند بود که چطور از بروز اسکار جراحی بینی جلوگیری یا آن را درمان کنند. ما در این مقاله به صورت مفصل در مورد آن حرف زده ایم ؛ با ما همراه باشید.
جای بخیه عمل بینی : جراحی بسته در مقابل باز
دو نوع تکنیک در این عمل استفاده می شود: بسته و باز. تفاوت اصلی این دو نوع در محل ایجاد برش در بینی است. ما تفاوت ها را با جزئیات بیشتر در زیر بررسی خواهیم کرد.
تکنیک بسته
در طی روش بسته ، جراح این عمل را از طریق سوراخ های بینی انجام می دهد. این بدان معنی است که هیچ برش خارجی ایجاد نمی شود. در اکثر موارد هیچ جای زخم قابل توجهی وجود ندارد. البته در برخی موارد ممکن است جای این برش ها گوشت اضافه تشکیل شود که این عارضه ، جلوی راه تنفس را می گیرد. به همین دلیل مهم است که در انتخاب جراح خود دقت ویژه به خرج دهید.
تکنیک باز
در روش باز، برشی بر روی قسمت خارجی بینی بین سوراخ ها (روی کلوملا) ایجاد می شود. سپس جراح شما پوست را از روی ساختارهای بینی بلند می کند تا استخوان و غضروف را مشاهده کند. این تکنیک به جراح دید بهتری نسبت به ساختارهایی که روی آنها کار می کند می دهد.
به همین دلیل جای بخیه عمل بینی در تکنیک باز ، قابل مشاهده خواهد بود. البته چون جای زخم درست زیر بینی قرار دارد ، این اسکار در میدان دید نخواهد بود. همچنین در صورتی که به یک دکتر بینی خوب در تهران مراجعه کرده باشید ، جای بخیه جراحی بینی بعد از مدتی محو خواهد شد.
چگونه از ایجاد اسکار بعد از جراحی بینی جلوگیری کنیم؟
هدف جراحان ایجاد حداقل بافت اسکار است. اغلب در این عمل ، از تکنیکی به نام برش کلوملار استفاده می شود. در این تکنیک یک برش V شکل در قسمت زیرین بینی ایجاد می شود.
حین بستن برش نیز دقت زیادی می شود تا به طور کلی جای زخم عمل بینی باقی نمانده یا به حداقل برسد.
در کل ، شما می توانید با انجام عمل جراحی به روش بسته به طور کامل از ایجاد بافت اسکار عمل بینی جلوگیری کنید. با این حال، بسته به میزان تغییرات ، این گزینه ممکن است فقط برای برخی بیماران در دسترس باشد.
عکس جای بخیه عمل بینی
نحوه کاهش بافت اسکار بعد از جراحی بینی
برای به حداقل رساندن جای زخم بعد از جراحی بینی چه کاری می توان انجام داد؟ نکات و ترفندهای مختلفی وجود دارد که می توانید از آنها برای محدود کردن جای زخم بعد از عمل بینی استفاده کنید. جراح شما احتمالاً این موارد را قبل از ترخیص به اطلاع شما خواهد رساند. با این حال ما برخی از این اقدامات را در این قسمت ذکر کرده ایم :
محل برش را تمیز نگه دارید
پس از عمل ، دستورالعمل های واضحی در مورد نحوه تمیز کردن زخم ها و نحوه استفاده از پماد آنتی بیوتیک به شما داده می شود. مهم است که این موارد را به دقت دنبال کنید تا از خطر عفونت، اختلال در روند بهبودی و ایجاد گوشت اضافه جلوگیری کنید.
همچنین توصیه می شود از پمادهای آنتی بیوتیک و ژل های ضد اسکار سیلیکونی استفاده کنید.
به خود آسان بگیرید
در حالی که ممکن است بخواهید هر چه سریع تر به فعالیت های عادی خود بازگردید، استراحت در یک ماه اول بهترین کار است. انجام فعالیتهای شدید یا فعالیتهای مرتبط با بینی، مانند فین کردن، ممکن است روند بهبودی را مختل کرده و باید از آنها اجتناب کرد.
از خورشید دوری کنید
قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید ممکن است باعث تیره شدن بافت اسکار عمل بینی شود. بنابراین، برای یک سال اول بعد از عمل، باید مراقب نور خورشید باشید و به طور کلی از آن دوری کنید. برای جلوگیری از باقی ماندن جای بخیه عمل بینی استفاده از کرم ضد آفتاب و کلاه ضروری است.
در نهایت باید توجه ویژه ای به هر گونه علائم عفونت، مانند قرمزی یا چرک داشته باشید. در صورت بروز این علائم، بلافاصله با جراح خود تماس بگیرید.
در بسیاری از موارد، جای بخیه عمل بینی باقی نخواهند ماند ؛ حداقل هیچ جای زخمی که به وضوح قابل مشاهده باشد. علاوه بر این، با گذشت زمان نیز جای زخم جراحی بینی به مرور محو خواهد شد.
اسکار عمل بینی تا چه مدت باقی می ماند؟
این مسئله ، از فرد به فرد متفاوت است. با اینحال همانطور که بارها ذکر شد جای زخم باید به مرور زمان کمرنگ تر شود. به همین دلیل حتی زمانی که به پزشک مراجعه می کنید ، ایشان نمی توانند زمان مشخصی برای برطرف شدن جای زخم به شما بدهند.
مراقبت از بخیه های عمل بینی
بیمار باید بعد از جراحی بخیه های خود را تمیز و خشک نگه دارد. انجام دادن این کار خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد. استفاده کردن از پراکسید هیدروژن و مصرف پماد آنتی بیوتیک به درمان بخیه های بینی بعد از جراحی کمک بسیاری می کند و توصیه می شود بیمار در طول دوران درمان روزی دوبار از داروهای تجویز شده استفاده کند. مصرف کردن یک مرطوب کننده مناسب در حفظ رطوبت هوا بسیار موثر است. بخیه های رینوپلاستی خارجی بعد از یک هفته ترمیم می شوند اما در صورت مشاهده هرگونه قرمزی ، تب یا عفونت حتما به پزشک خود مراجعه کنید.
نکات مهم برای مراقبت از بخیه های بینی
- از دستکاری کردن بخیه و کشیدن آن خودداری کنید.
- با دهان باز عطسه یا سرفه کنید و از فین کردن جداً خودداری کنید.
- هر روز گاز استریل روی زخم را مطابق با دستور پزشک تعویض کنید.
- باز کردن بانداژ را به دستان پزشک بسپارید .
- با توجه به دستور پزشک از پماد و کرم های مخصوص استفاده کنید.
علائم حساسیت به نخ بخیه بینی
به وجود آمدن هر گونه خونریزی و یا قرمزی در اطراف محل بخیه و یا ایجاد شدن ورم و عفونت و یا احساس درد و تب می تواند نشان دهنده حساسیت به نخ بخیه بینی باشد. البته باید اشاره کرد که این علائم در روزهای ابتدایی بعد از عمل کاملا طبیعی بوده ولی ادامه دار شدن و شدت گرفتن آن ها در بعضی از مواقع می تواند نگران کننده باشد.